روش تیغه ای
این ساده ترین روش الایمنت است و برای تجهیزات کوچک و عمومی که دارای کوپلینگ های بسته هستند کاربردی است. آموزش با این روش ساده است. لبه ی تیغه یا خطکش مویی را روی سطح بالایی و کناری کوپلینگ قرار داده و با ایجاد تغییرات در صفحات افقی و قائم لبه های کوپلینگ را بر یکدیگر مماس می کنیم. (بوسیله ی جک بولت های جانبی و قرار دادن شیمز زیر پایه ها). در این روش باید قطر کوپلینگ ها با هم کاملا برابر باشد و دارای سطوح صاف باشند. وگرنه خود آنها خطا خواهند داد.
هم محور سازی با فیلر
در این روش توازی سطوح محیطی و پیشانی کوپلینگ ها با استفاده از فیلر و یا گیج بلوک (در ادبیات نصب به آن جانسون هم می گویند) چک و اصلاح می شود.بر خلاف نظر عموم در بسیاری از تجهیزات حساس به جهت دقت بالا در تراشکاری محیط و پیشانی از همین تکنیک از روش های الایمنت استفاده می گردد. برای مثال در برخی از توربین های گاز کلاس F.
الایمنت با ساعت اندیکاتور
در این روش مقدار انحراف دو محور نسبت به هم در دو صفحه ی افقی و قائم با ساعت اندیکاتور بدست می آید. سپس با روش محاسباتی حرکت های مورد نیاز روی پایه ها اعمال میشود. در دوره الاینمنت تجهیزات دوار در شرکت آوان پایش روش های متفاوت همین تکنیک آموزش داده می شود. همچنین استاندارد الایمنت نیز توضیح داده می شود. بین روش های الایمنت ارزانترین و با کیفیت ترین روش است.
هم محوری با تراز و نخ
یک کارشناس تجهیزات دوار باید از وسایل ساده ابزار بسازد. از این روش برای الاین کردن پولی ها و چرخ زنجیرها استفاده می شود. برای مواردی که قطر پولی بزرگ باشد، دقت نسبتا مناسبی دارد.نخ روی دو نقطه از پولی ها مماس شده و کشیده میشود، با تغییرات لازم باید سطح پیشانی پولیها با نخ کاملا مماس شود.
الایمنت با دستگاه لیزری (الاینمنت لیزری)
در این روش مقدار انحراف دو محور نسبت به یکدیگر بوسیله ی انحرافی که توسط چرخش دو محور روی سطح برخورد لیزر بوجود می آید از طریق یک سیستم الکترونیکی و نرم افزار الایمنت با دقت بالا محاسبه و نتیجه ی اصلاحی روی صفحه ی سیستم نشان داده می شود. در شرکت آوان پایش از دستگاه الایمنت لیزری برای ارائهی خدمات بهره میگیریم
انتخاب ابزار و استاندارد الایمنت مناسب تاثیر بسزایی در روند کار خواهد داشت. این مقاله کوتاه و کامل است اما برای آشنایی بیشتر با کلید واژه ها و تحقیق می توانید به اینجا مراجعه کنید.