فروشنده ماشین بالانس

حتی با داشتن کمترین اطلاعات درباره خودرو، شاید عبارت بالانس ماشین به گوشتان خورده باشد یا دیده باشید. سوال‌هایی که شما را درگیر خود می‌کند این است که بالانس چرخ چیست؟ بالانس چرخ‌ها چه اهمیتی دارد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا درباره بالانس خودرو اطلاعات بروز و مناسبی کسب کنید‌.

بالانس چرخ چیست؟

متعادل بودن چرخ، یکی از مهمترین نشانههای سالم بودن چرخ‌هاست. بالانس چرخ خودرو در افزایش طول عمر لاستیکها موثر واقع می‌شود. منظور از بالانس بودن چرخ توزیع وزن خودرو در چهار لاستیک بهصورت یکسان است. اگر بالانس خودرو بهطور جدی و منظم صورت پذیرد، این عمل سبب می‌شود لاستیک‌های خودرو یکنواخت ساییده شود.
در هنگام بالانس نبودن ماشین و بهدلیل نامتعادل بودن آن، لاستیک‌ها فرسوده می‌شوند. این عملکرد منفی، خود باعث لرزش بیش از اندازه اتاق خودرو، فرمان، کف ماشین و صندلی‌های جلو و عقب می‌شود.

تاثیر بالانس بودن چرخها و لرزش لاستیکها

رینگ قطعه‌ای در خوردو است که از جنس فلز بوده و همیشه در معرض آسیب است. زمانی که رینگ عیبی داشته باشد، سبب لرزش لاستیکها و بالانس نبودن چرخ‌ها می‌شود. بعضی اوقات در حین بالانس خودرو، متوجه آسیب رینگ‌ها نیز می‌شوید که نیاز می‌شود رینگ‌ها را نیز تعویض کنید.
یکی از بهترین روشها برای اطمینان از بالانس بودن چرخها، استفاده از ماشین بالانس درجا است. با این روش هم چرخ‌ها بالانس می‌شوند و هم سیستم تعلیق خودرو را مورد بررسی قرار میدهند. با اینکه چرخها از خودرو جدا نمی‌شوند، عمل بالانس با دقت بیشتری صورت می‌گیرد.
بالانس چرخها بهویژه در خودرو‌های امروزی اهمیت زیادی دارد. بالانس خودروهایی مانند تویوتاسی اچ آر۲۰۱۸ با داشتن وزن بسیار کم در مقایسه با خودروهای قدیمی مهم است. در خوردوهای کم وزن، بالانس و نامتعادل بودن چرخ بسیار مشهود است؛ ولی در خودروهای قدیمی به دلیل سنگین وزن بودن آن‌ها تا زمانی که آسیب به جلوبندی و لاستیک‌ها نرسد، نمی‌شود پی برد که خودرو به بالانس نیاز دارد.

نکات مهم در حین بالانس کردن چرخ‌های خودرو

هنگامی که چرخ‌های جلو بالانس نباشند، در سرعت ۸۰ تا ۹۰ کیلومتر خودرا نشان می‌دهند. این موضوع در چرخ‌های عقبی خودرو نیز در سرعت ۱۲۰ تا ۱۴۰ کیلومتر در ساعت رخ می دهد. این دو عامل نشانگر بالانس نبودن چرخهای خودرو است. توصیه می‌شود که در هر سرویس بالانس خودرو، جایگاه لاستیکها را بهصورت ضربدری یا خطی عوض کنید تا ساییدگی آن‌ها یکنواخت شود.
بالانس نبودن چرخ‌ها موجب آسیب فراوان به پولوس و دیگر اتصالات نیز می‌شود. در بعضی مواقع لرزش لاستیک‌ها به بالانس نبودن خودرو ارتباطی ندارد و به اتصالات خودرو مربوط می‌شود. این مورد بیشتر در خودرو‌هایی مشاهده می‌شود که با محور متحرک جلو کار می‌کنند. گاهی ممکن است این ایراد از کارخانه تولید خودرو وجود داشته باشد که رینگ‌ها و لاستیکها بهصورت نامساوی قرار گرفته باشند.
بالانس چرخ خودرو چگونه است؟
بعد از آگاهی از بالانس نبودن چرخ‌های خودرو، لازم است که چرخ خودرو‌های خود را بالانس نمایید. بالانس خودرو به دو صورت جدا شده و درجا انجام می‌شود.

بالانس چرخ خودرو بهصورت جداشده

در بالانس چرخ بهصورت جدا، چرخ‌هایی که دارای عدم توازن هستند، جدا ‌می‌شوند و بهطور خودکار روی دستگاه بالانس ماشین قرار می‌گیرند. این دستگاه در حین چرخش، ایرادات خودرو و چرخ‌ها راپیدا می‌کند که منجر به رفع آن نیز می‌شود.
بالانس چرخ خودرو بهصورت درجا شده
اگر سیستم تعلیق خودرو یا سیبک‌ها دچار ایراد و تغییرشده باشند، با بالانس کلی چرخها مشخص نمی‌شود. در این حالت لاستیک‌های خودرو را تک‌ به تک خارج می‌کنند و بالانس روی آن‌ها صورت می‌گیرد. اگر با این روش نیز همچنان لرزش چرخ‌ها رفع نشد، به سراغ عیب‌یابی سیستم تعلیق می‌رویم.
مشکلات در فرمانپذیری
با وجود عدم بالانس چرخ‌ها، رانندگی خودرو نیز دشوار می‌شود و تجربه تلخی برای فرد برجای‌ می‌گذارد؛ چراکه چرخاندن و کار با فرمان برای راننده اتومبیل سخت‌تر شده و زمان عکسالعمل و پاسخ به حرکت فرمان در خودرو دیرتر صورت می‌گیرد. در این مواقع، رانندگی به آسانی و نرمی حاصل نمی‌شود و حتی در یک مسیر مستقیم نیز سخت و طاقت فرسا خواهد بود. این عمل خود باعث تصادفات، وقوع خطر احتمالی و کاهش پایداری خودرو در پیچهای جاده می‌شود.

عوارض بالانس نبودن چرخ

دیر عمل کردن ترمز
لغزندگی در مسیرهای لغزنده
افزایش لاستیکسایی
بالا رفتن مصرف سوخت
کاهش عمر مفید قطعات
خرابی کمک فنرهای خودرو
شتاب و ترمزگیری ضعیف

مشاوره بگیرید