توربین آبی فرانسیس و گستردگی آن در کشور

توربین آبی فرانسیس و گستردگی آن در کشور

کشور ایران دارای 2 رشته‌ کوه بزرگ البرز و زاگرس، کوه‌های بلند و رود جاری بین آنها می‌باشد و این یعنی استعداد ساخت سد با ارتفاع بالا. در صورتی که دبی مناسبی هم داشته باشید، بهترین راندمان را از توربین آبی فرانسیس می گیرید. اگر دبی کم باشد، توربین آبی پلتون.

با نگاهی به لیست نیروگاه های برقآبی کشور درمی‌یابیم که بیشتر نیروگاه های هد بالای کشور از نوع فرانسیس هستند. قدیمی‌ترین آنها نیروگاه سد ذز می‌باشد که باز طراحی شده و با راندمان بالاتر در حال بهره‌برداری است.

توربین های فرانسیس با توجه به ذات رفتاری خود، دارای ارتعاشات خاص هستند که با دیگر تجهیزات دوار متفاوت است. چه اینکه بیشتر توربین‌های فرانسیس در کشور از نوع دور پایین هستند (RPM 187.5). دقیقاً همین دور پایین خصوصیات ارتعاشی آنها را خاص می‌کند.

وضعیت متفاوت ارتعاشی بخش دوار در مدهای کاری متفاوت توربین، شرایط لخت در ژنراتور و ارتعاشات با نویز بالا، طراحی‌های متفاوت در توربین‌ها و ژنراتورها در نوع خنک کاری و روانکاری و نحوه‌ی Run up و Run down. شرایط متفاوت آبراهه ها که حتی باعث می‌شود که رفتار یک واحد با واحد دیگر در یک نیروگاه متفاوت باشد چه برسد به مقایسه با واحدها در نیروگاه های دیگر، تغییرات شدید هد به جهت شرایط آب و هوایی و اقلیمی و به دنبال آن تغییرات در فشار بهره‌برداری از توربین به اندازه‌ی کافی کارشناس آنالیز را با موارد نسبی زیادی روبرو می‌کند که اگر تخصص کافی از واحد برقآبی نداشته باشد، بجز تحلیل کلی ارتعاش و اعلام خرابی‌های عمومی یاتاقانهای ژورنال، نمی‌تواند تحلیل دقیق و تخصصی ارائه دهد. تجربه در آنالیز توربین‌های حرارتی، تجهیزات عمومی مثل انواع پمپ، کمپرسور، فن و … نمی‌تواند کمک چندانی به کارشناس آنالیز ارتعاشات این واحدها کند.

برای روشن شدن مطلب به مقاله‌ی صلاحیت کارشناس آنالیز ارتعاشات نیروگاه برقآبی مراجعه کنید.

مشاوره بگیرید