به طور کلی بالانس روتور ژنراتور برقآبی در زمان راه اندازی انجام می شود و به ندرت به بالانس نیاز پیدا میکند. با این وجود ممکن است به مرور زمان بخاطر تاثیرات بهره برداری یا بعد از تعمیرات، نیاز به بالانس مجدد داشته باشد. یا اینکه ارتعاشات واحد به جهت مسائل دیگر غیر از نابالانسی افزایش پیدا کند و امکان تعمیر به هر دلیلی میسر نباشد. در چنین شرایطی برای کاهش ارتعاشات کیفیت بالانس را افزایش می دهیم. مثلا اگر در زمان راه اندازی کیفیت بالانس طوری بوده که واحد در وسط Zone A ارتعاشات قرار گرفته، شاید لازم باشد حالا کیفیت بالانس را در حد پایین Zone A افزایش دهیم.
در بالانس واحدهای برقآبی بزرگ مقادیر جابجایی شفت و ارتعاشات مطلق یاتاقانها همزمان مد نظر می باشد. برخی از این واحدها دارای Rpm پایین بوده و واحد تاثیرات ژیروسکپیک محدودی را تجربه میکند.به طوری که در بیشتر این واحدها پمپ های جکینگ Hp یاتاقانهای کمباین در 90% دور نامی استارت می شوند. با این لَختی، بالانس ژنراتور برقآبی نیازمند اطلاع دقیق از رفتار تجهیزات دوار با سرعت چرخشی پایین است.
چه کسی صلاحیت بالانس واحد برقآبی را دارد؟
اطلاع دقیق از اجزا و عملکرد یک واحد برقآبی میتواند به بالانس دقیق کمک کند. بسیاری از ایرادها در واحد برقآبی هستند که امضای خرابی آنها با امضای نابالانسی یکسان است. کارشناس بالانس در صورت نداشتن آشنایی با این واحدها، اقدام به بالانس سیستم میکند. گاهی مقادیر ارتعاشات را هم کاهش میدهد، اما واحد را به سمت یک خرابی بزرگتر سوق میدهد.
داشتن مدرک “آنالیز ارتعاشات واحدهای برقآبی” همراه با آنالیزهای “تست مدل” Runner برقآبی، سابقه در نصب و تعمیر آنها، آشنایی کامل با قطعات آنها، آشنایی کامل با مدهای کاری یک واحد و امضاهای ارتعاشی در آن مدها از ملزومات کارشناس آنالیز ارتعاشات این واحدها میباشد. شرکت آوان پایش از کارشناسان با تجربه در این عرصه کمک میگیرد که علاوه بر سوابق نصب و تعمیر، تجربیات آنها در رابطه با آنالیز ارتعاشات این واحدها به بیش از 10 سال میرسد.