در این مقاله به تمامی روش های الایمنت اشاره کردیم. حالا میخواهیم روشهای الایمنت با ساعت اندیکاتور را نام ببریم. با توجه به شرایط ۲ دستگاهی که قرار است همراستا شوند از نظر چرخش محورها، فاصله و قطر کوپلینگ ها، از ساعت های اندیکاتور با آرایش متفاوت استفاده می کنند که شامل:
۱. روش پیشانی و محیطی (Face & Round)
۲. روش دو پیشانی و محیط ( Two Face & Round)
۳. روش دو پیشانی با فاصله (Face-Face Distance)
۴. روش معکوس( Reverce)
نکاتی که باید در الایمنت با ساعت اندیکاتور رعایت کنید
درست است که دستگاه الایمنت لیزری دقت و سرعت بالایی دارد. اما همراستاسازی با ساعت اندیکاتور هم دقت قابل توجهی دارد. باید گفت الایمنت با ساعت اندیکاتور مدتهای مدیدی کار صنعت پیشرفته در جهان را راه انداخته است.
- اگر مقادیر soft foot در پایههای تجهیز متحرک (دستگاهی که باید حرکت کند تا با دستگاه ثابت همراستا شود، مثلاً الکتروموتور) محاسبه نشود. علاوه بر ایجاد تنش بعد از محکم شدن پیچها، باعث ناهمراستایی در سیستم خواهد شد.
- اگر Sag ساپورت ساعت یا همان خطای انحراف پایه ی ساعت محاسبه نشود، طبیعی است آن مقدار به خطای همراستاسازی اضافه میشود.
- توجه نکردن به سطوح زیر پایهی تجهیزات، پرداخت یا تمیزکاری نامناسب باعث میشود شما عملاً نتوانید مقدارهایی را که محاسبه میکنید اعمال کنید. شما یک شیمز (همان شیم) با ضخامت 0.02 میلیمتر زیر یکی از پایهها قرار میدهید و همزمان یک پلیسه یا زنگار یا آلودگی با ضخامت 1 میلیمتر زیر آن هُل میدهید.
- فونداسیون را بررسی کنید، نکتهی خیلی جالب بین مدیران تعمیر و نگهداری این است که اصلاح فونداسیون برایشان خیلی سخت و انگار که خیلی کار میبرد. اینجور کارها اغلب مشمول جملهی معروف “حالا سر فرصت مناسب انجام میدیم” میشود. سیستم روی این فونداسیون همراستا میشود. اما به دلیل خرابی فونداسیون و ارتعاشات ذاتی سیستم، دوباره ناهمراستا میشود. هزینهی نفر/ساعت، ریسک خوابیدن خط، آسیب به دستگاه، دوباره کاری.
برای آشنایی بیشتر با کلید واژه های جستجو و هم محور سازی با ساعت اندیکاتور به این مقاله مراجعه کنید.